Általános adatvédelmi szabályzat

Tevékenysége ellátása körében, a La Lorraine Bakery Group NV (a továbbiakban: „LLBG”, székhely: Elisabethlaan 143, 9400 Ninove, adószám: 412.382.632, nyilvántartva: Gent, dendermonde-i körzet, Belgium), Önről és más természetes személyekről információkat gyűjt és használ fel (a továbbiakban: „személyes adatok”). Az LLBG kiemelten fontosnak tartja az Ön személyes adatainak védelmét, ezért kizárólag a jelen szabályzatban foglaltak szerint kezeli az Önről gyűjtött információkat. Ennek során az LLBG a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak, különösen az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (ÁAR, illetve GDPR) megfelelően jár el.
Erre vonatkozó vállalása keretében az LLBG jelen adatvédelmi szabályzat útján kívánja ismertetni miért és hogyan kezeli személyes adatait, illetve az Ön ezzel kapcsolatos jogait és a ránk vonatkozó kötelezettségeket. Ez a szabályzat ad tájékoztatást arról is, hogyan veheti fel a kapcsolatot az LLBG-vel, amennyiben kérdése van, vagy jogait kívánja gyakorolni (ld. 7. pont).


1 Hatókör


Jelen adatvédelmi szabályzat a személyes adatok összes típusú kezelésére vonatkozik az alábbiak tekintetében:
• jövőbeni, jelenlegi és korábbi vásárlók (természetes személyek);
• jövőbeni, jelenlegi és korábbi szállítók (természetes személyek);
• vásárlók képviselői és munkavállalói (jogi személyek);
• szállítók képviselői és munkavállalói (jogi személyek);
• munkavállalásra jelentkezők;
• telephelyeink és üzlethelyiségeink látogatói; és
• weboldalaink látogatói.
Jelen szabályzat nem terjed ki a jogi személyekkel kapcsolatos információkra.
Az ún. „adatkezelő” az a jogi személy, az Ön személyes adatainak gyűjtésére és felhasználására vonatkozó célokról és eszközökről dönt. Ha valamely kiegészítő szabályzat egy adott adatkezelési művelet kapcsán az ettől való eltérést nem jelzi, akkor minden esetben az LLBG az adatkezelő.


2 Milyen személyes adatokat gyűjt Önről az LLBG?

2.1 Általános
Először is, azon magánszemélyek azonosító és kapcsolati adatait gyűjtjük, akikkel kommunikálunk, beleértve a név, e-mail-cím és/vagy postacím, vezetékes telefonszám és/vagy mobiltelefon-szám adatokat. Szintén rögzítésre kerül a postai levelezésben vagy e-mailben folytatott közlések tartalma.
A gyerekekkel kapcsolatos adatok kezelésére csak akkor kerül sor, ha szervezett vállalati vagy iskolai látogatáson vesznek részt.

2.2 Professzionális vásárlók és szállítók
Professzionális (magánszemély) vásárlók és szállítók esetén ebbe a körbe tartozik a munkakör, a beosztás, a cégnév, a fizetési adatok (mint a bankszámlaszám, az IBAN-, BIC-azonosító), illetve - ha van ilyen - az adószám.
A jogi személy vásárlók és szállítók képviselői és munkavállalói esetén, szintén ebbe a körbe tartozik a munkakör, a beosztás, illetve a cégnév.
Ha más magánszemélyekre vonatkozó információkat oszt meg velünk (például egy kollégája kapcsolati adatait), akkor ezeknek az érintett személyeknek is el kell juttatni jelen adatvédelmi szabályzat egy példányát.

2.3 Magánszemélyek
Az olyan magánszemély vásárlókra vonatkozóan, akik hűségkártyával is rendelkeznek, az LLBG szintén gyűjti a korábbi vásárlások adatait, valamint személyes adatokat, mint például nem, életkor, születési dátum, illetve, hogy vannak-e rokonai.

2.4 Telephelyeink látogatói
Amikor valamelyik telephelyünkre vagy üzlethelyiségünkbe látogat, biztonsági kameráink felvételt készíthetnek Önről. Ezeket a kamerákat mindig jelzi az erre vonatkozó szimbólum.
Ha valamelyik dolgozónk előre egyeztetett találkozón fogadja Önt, akkor a nevét és a látogatás célját meg kell adnia a recepción.

2.5 Események
Ha az LLBG által szervezett eseményen vesz részt, akkor Önről fénykép készíthető, amennyiben erre beleegyezést adott.

2.6 Weboldalaink látogatói
Ha meglátogatja weboldalainkat, bizonyos kapcsolatra és kommunikációra vonatkozó adatokat (például IP-cím, az internetszolgáltató domain neve, a böngésző típusa, az operációs rendszer és platform), illetve a viselkedésével, szokásaival és preferenciáira vonatkozó statisztikai és más információkat (például az Ön által meglátogatott oldalakra vonatkozó információk, a lekérdezett információk, illetve a weboldalaink meglátogatásának időtartama) gyűjtünk Önről.

2.7 Munkavállalásra jelentkezők
A hozzánk munkavállalási célból jelentkezők által megadott személyes adatokat kezeljük, beleértve a nemet, az életkort, a születési dátumot, illetve bizonyos szakmai jellegű információkat (munkatapasztalat, beszélt nyelvek, végzettségi adatok, stb.).


3 Hogyan történik a személyes adatok gyűjtése?

Személyes adatait közvetett vagy közvetlen módon gyűjtöttük és gyűjtjük, az alábbi csatornákon keresztül:
(i) amikor kapcsolatba lép velünk, és dolgozóinkkal és/vagy informatikai rendszereinkkel kommunikál;
(ii) amikor névjegykártyáját részünkre átadja;
(iii) amikor feliratkozik valamelyik hírlevelünkre;
(iv) amikor munkavállalásra jelentkezik az LLBG-hez (spontán jelentkezés vagy az LLBG álláshirdetése nyomán);
(v) amikor valamelyik termékünket vagy szolgáltatásunk megrendeli, igénybe veszi, például internetes pékségünkön keresztül;
(vi) ipari kamera- és biztonsági rendszereinken;
(vii) egyes eseményeken részt vevő fényképészünk munkáján keresztül;
(viii) az Ön munkáltatóján vagy valamely munkatársán keresztül;
(ix) internetes kutatáson keresztül;
(x) hűségkártyája használata;
(xi) részvétel vagy regisztráció felméréseken, reklámkampányokban, pályázatokon és/vagy látogatásokon cégünknél;
(xii) direkt marketing adatbázisokból vásárolt ügyféladatok; vagy
(xiii) weboldalunk meglátogatása és/vagy a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése.
Erre vonatkozó előírás esetén, személyes adatait az Ön országában elérhető nyilvános forrásból hozzáférhető információkkal egészítjük ki, mégpedig bármely releváns hivatalos adatbázisból vagy közlönyből, amelyek olyan személyes adatokat tartalmaznak, amelyek megőrzésére kötelesek vagyunk.
Amennyiben közvetlenül kérünk Öntől információt (például egy űrlapon keresztül), akkor minden estben jelezzük, hogy ezt az információt kötelező-e megadni, illetve hogy milyen következményekkel jár az, ha nem kívánja megadni az adatokat.
Annak érdekében, hogy az Önnel kapcsolatban nálunk kezelt adatok pontosak és aktuálisak maradjanak, bizonyos időközönként megkérhetjük arra, hogy ellenőrizze és igazolja a személyes adatokat, illetve frissítse azokat, ha szükséges.

 

4 Miért kerül sor a személyes adatok gyűjtésére és felhasználására?

Személyes adatait mindig konkrét és jól meghatározott célból kezeljük, és kizárólag az adott cél megvalósításához szükséges adatok kerülnek felhasználásra.

4.1 Általános célok
Vásárlóink és szállítóink (illetve képviselőik és dolgozóik), valamint telephelyeink, üzlethelyiségeink és weboldalunk látogatói személyes adatait a következő általános célokból kezeljük:
(i) tevékenységeink ellenőrzése (mérés, statisztikakészítés az értékesítésről, a vásárlók számáról, stb.);
(ii) informatikai menedzsment, beleértve az infrastruktúra kezelését és az üzletmenet folytonosságának fenntartását;
(iii) termékeink és szolgáltatásaink minőségének továbbfejlesztése;
(iv) üzleti érdekeink védelme;
(v) archiválási rendszereink kezelése;
(vi) válaszadás hatóság vagy bíróság kérdéseire;
(vii) megfelelés jogszabályi kötelezettségeinknek;
(viii) vállalategyesülések és -felvásárlások; és
(ix) csalások megelőzése.

4.2 Professzionális vásárlók és szállítók
Vásárlóink és szállítóink (illetve képviselőik és dolgozóik) személyes adatait a következő célokból is kezeljük:
(i) megállapodások előkészítése és teljesítése;
(ii) beszerzés, számlázás és könyvelés;
(iii) ügyfél- és szállítói kapcsolatok kezelése, partnerprogramok menedzselése;
(iv) tevékenységek ellenőrzése telephelyeinken és üzlethelyiségeinkben, beleértve a vonatkozó szabályzatok, közegészségügyi és biztonsági szabályok betartását; és
(v) hírlevelek és promóciós e-mailek időszakos küldése termékeinkről és szolgáltatásainkról, valamint más érdekes információkról, például célzott hirdetés használatával a közösségi médián, olyan cím felhasználásával, amelyet Ön vagy a munkáltatója adott meg nekünk (ha erre engedélyt adott).

4.3 Magánszemélyek
Magánszemély vásárlók személyes adatait is kezeljük, a következők célokból:
(i) áruk és szolgáltatások tervezése, kiszállítása és teljesítése vásárlóink részére;
(ii) hűségkártyák kezelése;
(iii) ügyfélkapcsolatok kezelése;
(iv) (személyre szabott) megrendelések feldolgozása, beleértve az internetes pékséget is, valamint a vásárlók (szükség szerinti) értesítése rendeléseik állapotára;
(v) munkaerő-toborzás és kiválasztás;
(vi) számlázás és könyvelés;
(vii) hírlevelek és promóciós e-mailek időszakos küldése termékeinkről és szolgáltatásainkról, valamint más érdekes információkról, például célzott hirdetés használatával a közösségi médián, olyan cím felhasználásával, amelyet Ön adott meg nekünk (ha erre engedélyt adott);
(viii) vásárlói kérdések megválaszolása (telefonos kérdéseket is beleértve); és
(ix) promóciók, kampányok, pályázatok szervezése.

4.4 Telephelyeink látogatói
Látogatóink személyes adatait a következő célokból kezeljük:
(i) céges és iskolai látogatások szervezése; és
(ii) tevékenységek ellenőrzése telephelyeinken és üzlethelyiségeinkben, beleértve a vonatkozó szabályzatok, közegészségügyi és biztonsági szabályok betartását.

4.5 Weboldalaink látogatói
Weboldalunk látogatóinak személyes adatait is kezeljük, a következők célokból:
(i) a weboldalak kezelése és továbbfejlesztése (pl. szerverproblémák diagnosztikája, adatforgalom optimalizálása, weblapok integrálása és optimalizálása);
(ii) weboldalaink használatának mérése (pl. statisztika készítése révén az adatforgalomról, vagy információgyűjtés a látogatók viselkedéséről, arról, mely weblapokat nézik meg);
(iii) a felhasználói élmény javítása és személyreszabás, valamint a weboldal tartalmának hozzáigazítása az egyes látogatókhoz (pl. a választások és preferenciák megjegyzése, cookie-k használatával együtt);
(iv) e-mailes kampányaink hatékonyságának elemzése, az e-mail-küldések továbbfejlesztése annak érdekében, hogy megfelelőbben kommunikáljunk vásárlóinkkal, és
(v) csalások, a weboldal használatával kapcsolatos visszaélések ellenőrzése, megelőzése.


5 A személyes adatok gyűjtésének és használatának jogalapja

Személyes adatok feldolgozására megfelelő jogalap nélkül nem kerülhet sor. Ennek megfelelően, az ön személyes adatainak kezelése csak akkor történhet, ha:
(i) Ön szabad elhatározásból, kifejezetten és konkrétan hozzájárulását adta személyes adatai kezelésére egy vagy több konkrét célból; vagy
(ii) az adatkezelés szükséges az Önnel szemben fennálló szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez, illetve az ön kérésére, a szerződéskötést megelőző lépések megtételéhez; vagy
(iii) az adatkezelés szükséges törvényben, rendeletben vagy más jogszabályban meghatározott kötelezettség teljesítéséhez; vagy
(iv) az adatkezelés az Ön, vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges; vagy
(v) az adatkezelés jogos érdekeink érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az ön érdekei vagy alapvető jogai és szabadsága. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha ez alapján kezeljük az Ön személyes adatait, akkor mindig igyekszünk megőrizni az egyensúlyt jogos érdekeink és az Ön magánéletének védelme között.
Ilyen jogos érdek például a költséghatékony szolgáltatások kínálta előnyök kihasználása, termékeink és szolgáltatásaink kínálása vásárlóink részére, a csalások megelőzése, informatikai rendszereink és hálózataink biztonsága, vállalati és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos célkitűzéseink teljesülése.
A legtöbb esetben személyes adatai kezelésére azért kerül sor, mert ez szükséges meglévő és jövőbeni szerződéses kapcsolataink körében. Ha további információra van szüksége az egyes személyes adatok kezelésének konkrét jogalapjával kapcsolatban, kérjük, keressen minket a 7. pontban meghatározott kapcsolatfelvételi módokon.
Amennyiben egy szervezett céges látogatás keretében a telephelyünkre vagy üzlethelyiségünkbe látogató gyermekéről gyűjtünk személyes adatokat, akkor erre vonatkozóan mindig kérjük az Ön kifejezett hozzájárulását, közvetlenül, vagy a gyermek iskoláján keresztül.


6 Ki férhet hozzá személyes adataimhoz?

6.1 Az LLBG szervezetén belül
Az LLBG informatikai rendszereiben tárolja a személyes adatait, de ez csak azon dolgozók számára hozzáférhető, akik LLBG-n belüli feladatainak ellátásához a személyes adatok megismerése szükséges, és kizárólag a 4. pontban meghatározott célokból.
Dolgozóinkat kötelezik a biztonságra, titoktartásra és a személyes adatok védelmére vonatkozó belső szabályaink és eljárásrendjeink. Kötelesek megfelelni azoknak a technikai és szervezeti intézkedéseknek is, amelyeket személyes adatai védelmében teszünk. Ezek a biztonsági intézkedések úgy lettek kidolgozva, hogy figyelembe vegyék a legmodernebb technológiák szempontjait, azok alkalmazásának költségét, a személyes adatok kezelésével és jellegével kapcsolatos kockázatokat, ezek mennyiségét, illetve a személyes adatok kezeléséhez kapcsolódó kockázatokat.

6.2 Az LLBG szervezetén kívül
A személyes adatok egyes részeit az LLBG szervezetén kívüli, bizonyos kategóriákba tartozó címzettek is megkapják a fent meghatározott célok teljesülésével összefüggésben, de kizárólag akkor, ha az adott információra konkrétan szükségük van. Ez a következőkre vonatkozik különösen:
(i) szolgáltatóink, például tanácsadók, informatikai szolgáltatók, biztonsági cégek, biztosítótársaságok és pénzintézetek;
(ii) üzleti partnereink, például üzletek és más szupermarketek, amelyek forgalmazzák termékeinket, illetve marketingtanácsadóink;
(iii) bármely nemzeti és/vagy nemzetközi szabályozó, végrehajtó, adatcserével foglalkozó testület vagy bíróság, amennyiben a vonatkozó jogszabályok, vagy ezek kérése alapján erre kötelezettek vagyunk;
(iv) harmadik fél tanácsadók, például könyvvizsgálók és jogászok, például a vállalkozás valamely részének vagy egészének átruházása vagy átvétele esetén; és
(v) esetleges csalások vagy más jogszabálysértések kivizsgálásában részt vevő harmadik felek.
A fenti esetekben is mi maradunk az Ön személyes adatainak kezeléséért felelősek. Kivéve a hatóságokkal kapcsolatos eseteket, a többi címzett kizárólag a mi konkrét utasításaink alapján dolgozhatja fel az adatokat, más célból nem, kivéve, ha erről előzetesen értesítettük Önt és Ön beleegyezését adta (ha szükséges). Ezeket a címzetteket konkrét szerződéses kötelezettség is köti, hogy szavatolják személyes adatainak védelmét.

6.3 Az Európai Gazdasági Térségen kívül
Egyes esetekben, a címzettek az Európai Gazdasági Térségen (az EGT-n) kívüli országban találhatóak, ami esetlegesen nem biztosítja a személyes adatok védelmének megfelelő szintjét. Az ilyen országokba történő adattovábbításra vonatkozó jogszabályok kötelezővé teszik számunkra, hogy megfelelő garanciákról gondoskodjunk, amelyek biztosítják, hogy a személyes adatok védelme ezekben az esetekben is szavatolható legyen (pl. szerződéses rendelkezések, amelyek kötelezik a címzetteket a személyes adatok védelmére). Ezen intézkedések kivonatát, illetve erre vonatkozó további információt és magyarázatot kérhet jogai gyakorlása körében, a 7. pontban meghatározott módokon.


7 Milyen jogaim vannak, és hogyan gyakorolhatom azokat?

Minden esetben jogosult megismerni azokat a személyes adatokat, amelyeket az LLBG kezel Önre vonatkozóan, valamint jogosult pontatlan és hiányos személyes adatainak kijavítását kérni. Egyes esetekben ezen adatok kezelése ellen tiltakozhat is, kérheti az adatkezelés korlátozását, illetve egyes adatok törlését. Végül, arra is jogosult bizonyos körülmények között, hogy egyes személyes adatai átadását kérheti saját maga vagy egy harmadik fél részére. Az LLBG az erre vonatkozó kéréseket (és tiltakozásokat) a vonatkozó adatvédelmi szabályok alapján kezeli, de felhívjuk a figyelmet erre, hogy ezek a jogok nem abszolút jellegűek, és jogszabályi kivételek vonatkozhatnak rájuk. Ezért egyes esetekben előfordulhat, hogy nem tudunk eleget tenni a kérésnek vagy tiltakozásnak.
Ha egy adott adatkezelés-típusra vonatkozóan hozzájárulását adta, azt bármikor visszavonhatja, de nem szabad elfelejteni, hogy ilyen esetben nem veheti igénybe teljes körűen minden szolgáltatásunkat. A hozzájárulás visszavonása nem érintő a hozzájárulást megelőzően végzett, azon alapuló személyesadat-kezelés jogszerűségét. Ezen kívül, bármikor, díjmentesen kérheti, hogy személyes adatait ne használják fel direkt marketing célokra.
Amennyiben fenti jogai bármelyikét gyakorolni kívánja, kérjük, hogy küldjön e-mailt a privacy@llbg.com címre, amelyhez személyazonosító igazolványa másolatát is csatolja.
Az LLBG a személyes adatok kezelésével kapcsolatos minden üzenetet megvizsgál és rövid határidőn belül intézkedik. Örömmel vesszük megkeresését, ha bármilyen üzenete van ebben a témakörben.
Ha nincs megelégedve azzal, ahogy személyes adatait kezeljük, jogosult panasszal fordulni a belga adatvédelmi hatósághoz (cím: Rue de la Presse 35, 1000 Brüsszel, Belgium, e-mail cím: contact(kukac)apd-gba.be) (GBA), vagy azon EU tagállam adatvédelmi hatóságához, amely tagállamban található az Ön szokásos tartózkodási helye, vagy amelyben munkát végez, vagy amelyben az állítólagos jogsértés megtörtént.


8 Mennyi ideig kerülnek az adataim megőrzésre?

A konkrét megőrzési időszak attól a céltól függ, amelyre vonatkozóan a személyes adatok kezelése történik.
Alapvetően az LLBG az alábbi kritériumokat figyelembe véve gondoskodik a személyes adatok megőrzéséről: (i) a személyes adatok tárolására mindig annyi ideig kerül sor, ami szükséges az adatgyűjtés céljának eléréséhez, és (ii) mindig a vonatkozó törvényi, rendeleti és vállalati szabályokban foglalt követelményeknek megfelelően.
Még specifikusabban, az Önről adatbázisainkban tárolt személyes adatok, amelyek nem kapcsolódnak konkrét megállapodáshoz, a velünk folytatott legutolsó kommunikációt követő 120 hónappal törlésre kerülnek.
Olyan személyes adatok esetében, amelyek egy Ön (vagy az Ön munkáltatója) által velünk kötött szerződéssel kapcsolatosak, a megőrzési időszak a szerződéses időszakkal megegyező, plusz az az időszak, amelyet követően a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényüket vesztik, kivéve, ha a törvény vagy más jogszabályi követelmények ennél rövidebb vagy hosszabb megőrzési időszakot követelnek meg. Ha ez az időszak eltelt, személyes adatait rendszereinkből töröljük.
Az ipari kamerák felvételeit legfeljebb addig őrizzük meg, ameddig azon ország törvényei ahol a felvételek rögzítésre kerülnek azt lehetővé teszik.
A valamely jogvitával kapcsolatban gyűjtött és kezelt személyes adatok törlésére akkor kerül sor, amikor (i) a jogvitára vonatkozóan tárgyalásos megegyezés született, (ii) jogerős döntés született, vagy (iii) a követelés érvényét vesztette.


9 A szabályzat módosítása

Jelen szabályzat a későbbiekben módosítható. Az adatvédelmi szabályzat legutóbbi módosításának dátuma: 2019. március. Az Ön személyes adatainak kezelését érintő jövőbeni módosításokról és kiegészítésekről előzetesen értesíteni fogjuk weboldalunkon/weboldalainkon keresztül (például felugró ablakban megjelenő üzenetben), valamint a hagyományos kommunikációs csatornákon keresztül egyaránt (pl. e-mailben, ha nyilvántartjuk e-mail-címét). Kérjük, mindig győződjön meg róla, hogy a legfrissebb változatot ismeri.


10 Kapcsolatfelvétel

Általános jellegű kérdéseit e-mail útján küldheti el a következő címre: privacy@llbg.com. Az adatvédelemmel kapcsolatos kérdések és jogai gyakorlása kapcsán, kérjük, hogy a 7. pontban megadott e-mail-címet használja. Örömmel állunk rendelkezésére.