Politica de confidențialitate

Politică generală privind prelucrarea datelor cu caracter personal
 
În cadrul activităților sale, La Lorraine Bakery Group NV, cu sediul social la adresa Elisabethlaan 143, 9400 Ninove, TVA 412.382.632, RPR Ghent, Divizia Dendermonde („LLBG") colectează și utilizează informații despre persoane fizice, precum sunteți dvs. (denumite și "date cu caracter personal"). LLBG consideră că protecția vieții dvs. private este foarte importantă și, prin urmare, se angajează să prelucreze informațiile colectate despre dvs. în acord cu prevederile acestei politici privind protecția datelor cu caracter personal. În acest sens, LLBG acționează în conformitate cu legislația relevantă privind confidențialitatea, inclusiv cu Regulamentul General privind Protecția Datelor sau "RGPD".
Ca parte a acestui angajament, prin intermediul acestei politici privind protecția datelor cu caracter personal, LLBG dorește să vă explice de ce și cum prelucrează datele dvs. cu caracter personal, precum și care sunt drepturile și obligațiile dvs. în această privință. Această politică oferă, de asemenea, informații despre persoana din cadrul LLBG pe care o puteți contacta în cazul în care aveți întrebări sau dacă doriți să vă exercitați drepturile (a se vedea punctul 7).
 
1. Scopul
Această politică se aplică fiecărui tip de utilizare a datelor cu caracter personal referitoare la:
  • viitorii, actualii și foștii clienți (persoane fizice);
  • viitorii, actualii și foștii furnizori (persoane fizice);
  • reprezentanții și personalul clienților (persoane juridice);
  • reprezentanții și personalul furnizorilor (persoane juridice);
  • aplicanții;
  • vizitatori ai sediului nostru; și
  • vizitatori ai site-ului nostru web.
Această politică privind protecția datelor cu caracter personal nu se aplică informațiilor privind persoanele juridice.
Așa-numitul "operator" este entitatea juridică care decide scopurile și mijloacele de colectare și utilizare a datelor dvs. cu caracter personal. Cu excepția cazului în care se prevede altfel într-o politică adițională referitoare la o operațiune de prelucrare specifică, LLBG este operatorul.
 
2. Ce date cu caracter personal colectează LLBG despre dvs.?

2.1 Generalități
În primul rând, colectăm datele de identificare și de contact ale persoanelor cu care comunicăm, cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail și/sau adresa poștală, numărul de telefon fix și/sau numărul de telefon mobil. Conținutul comunicării pe care o transmiteți către noi prin poștă sau prin e-mail este de asemenea înregistrat.
Datele privind copiii sunt prelucrate numai atunci când aceștia efectuează o vizită organizată de companie sau de școală.
 
2.2 Profesioniștii
Pentru clienții și furnizorii persoane fizice care sunt profesioniști, datele cu caracter personal colectate includ și titlul, poziția, numele companiei dvs., informațiile de plată, cum ar fi numărul contului dvs. bancar, codul IBAN, codul BIC și, dacă este cazul, numărul dvs. de TVA.
Pentru reprezentanții și personalul clienților și al furnizorilor care sunt persoane juridice, datele cu caracter personal colectate includ și titlul, funcția, numele companiei angajatoare.
Dacă ne oferiți informații despre alte persoane (cum ar fi detaliile de contact ale unui coleg), trebuie să furnizați acestor persoane o copie a acestei politici privind protecția datelor cu caracter personal.
 
2.3 Persoane fizice
Pentru clienții care sunt persoane fizice și care au un card de fidelitate, LLBG colectează, de asemenea, istoricul de cumpărături și detalii personale, cum ar fi sexul, vârsta, data nașterii și existența unor rude sau nu.
 
2.4 Vizitatorii sediului nostru
Când vizitați unul dintre sediile noastre, este posibil să fiți filat de camerele noastre de supraveghere. Aceste camere sunt întotdeauna semnalizate printr-o pictogramă corespunzătoare.
Dacă aveți o întâlnire programată cu unul dintre membrii personalului nostru, trebuie, de asemenea, să vă spuneți numele la recepție, precum și motivul vizitei dvs..
 
2.5 Evenimente
Când participați la un eveniment organizat de LLBG, puteți fi fotografiat dacă v-ați dat consimțământul în acest sens.
 
2.6 Vizitatorii site-ului nostru web
Când vizitați site-urile noastre web, colectăm și anumite date de conectare și comunicare (cum ar fi adresa IP, numele domeniului furnizorului de servicii de internet, tipul de browser, sistemul de operare și platforma), informații statistice și informații referitoare la comportamentul dvs., obiceiurile  și preferințele dvs. (cum ar fi informațiile referitoare la paginile pe care le-ați vizitat, informațiile pe care le-ați solicitat și timpul petrecut pe site-urile noastre web).
 
2.7 Aplicanții
Prelucrăm datele personale relevante oferite de aplicanții care candidează pentru un post vacant, cum ar fi sexul, vârsta, data nașterii și informațiile profesionale (experiență profesională, limbi vorbite, diplome de studiu...).
 
3. Cum sunt datele cu caracter personal colectate?
 
Am colectat aceste date cu caracter personal direct sau indirect utilizând (unul sau mai multe) din următoarele mijloace:
  1. atunci când ne contactați și interacționați cu personalul nostru și/sau cu sistemele noastre informatice;
  2. atunci când ne oferiți cartea dvs. de vizită;
  3. atunci când vă înscrieți la unul din newsletterele noastre;
  4. atunci când aplicați pentru un post vacant în cadrul LLBG (prin aplicare spontană sau ca reacție la anunțul de recrutate postat de LLBG);
  5. atunci când comandați și cumpărați bunuri sau servicii din gama noastră, cum ar fi cele cumpărate prin intermediul brutăriei noastre online;
  6. prin intermediul sistemelor noastre CCTV și de securitate;
  7. prin intermediul fotografului nostru la diferite evenimente;
  8. prin intermediul companiei în cadrul căreia lucrați sau prin intermediul unuia dintre colegii dvs.;
  9. cu ocazia cercetării online;
  10. prin utilizarea cardului dvs. de fidelitate;
  11. cu ocazia participării sau înregistrării în vederea realizării de sondaje, campanii, concursuri și/sau vizite ale companiei;
  12. prin achiziționarea de date despre clienți din bazele de date de marketing direct; sau
  13. când vizitați site-ul nostru web și/sau completați formularul de contact.
Dacă este necesar, vom completa datele dvs. personale cu informații din surse publice care sunt accesibile în jurisdicția dvs., precum cele disponibile în jurnalul oficial sau în alte baze de date oficiale relevante și care conțin informații suplimentare pe care noi trebuie să le obținem.
Când solicităm informații direct de la dvs. (de exemplu, informații pe care ni le furnizați prin completarea unui formular), vom indica întotdeauna dacă aceste informații sunt obligatorii și care sunt consecințele dacă nu doriți să ni le furnizați. 
Pentru a ne asigura că datele cu caracter personal pe care le avem despre dvs. sunt corecte și actualizate, vă putem solicita la anumite intervale de timp să examinăm și să confirmăm cu dvs. aceste date sau să le actualizăm, dacă este necesar.
 
4. De ce datele personale sunt colectate și utilizate?
 
Datele dvs. personale sunt întotdeauna prelucrate pentru un anumit scop bine definit și doar datele necesare pentru atingerea acestui scop sunt utilizate.
 
4.1 Scopuri generale
Prelucrăm datele personale ale (reprezentanților și personalului) clienților și furnizorilor noștri, vizitatorilor companiei și ai site-urilor web în următoarele scopuri generale:
  1. în vederea monitorizării activităților noastre (măsurarea și compilarea statisticilor privind vânzările, numărul de clienți etc.);
  2. în vederea administrării sistemului nostru IT, inclusiv pentru administrarea infrastructurii și gestionarea continuității afacerii;
  3. în vederea îmbunătățirii calității produselor și serviciilor noastre;
  4. în vederea protejării intereselor noastre economice;
  5. pentru gestionarea sistemelor noastre de arhivare;
  6. în vederea formulării unui răspuns la întrebările adresate de către o autoritate publică sau de o instanță;
  7. pentru respectarea obligațiilor legale;
  8. pentru fuziuni și achiziții; și
  9. pentru prevenirea fraudei.
4.2 Profesioniștii
De asemenea, prelucrăm datele cu caracter personal ale (reprezentanților și personalului) clienților și furnizorilor noștri în următoarele scopuri:
  1. pentru pregătirea și executarea contractelor;
  2. în vederea cumpărării, achiziționării, facturării și ținerii contabilității;
  3. pentru gestionarea relațiilor cu clienții și cu furnizorii și gestionarea programelor partenere;
  4. în vederea monitorizării activităților desfășurate la sediul nostru, inclusiv monitorizarea respectării politicilor aplicabile, a normelor de sănătate și de siguranță în muncă; și
  5. pentru trimiterea periodică de newslettere și email-uri promoționale despre produsele și serviciile noastre, precum și alte informații interesante, de exemplu, prin direcționarea anunțurilor de publicitate prin intermediul rețelelor de socializare, prin utilizarea adresei pe care dvs. sau compania în cadrul căreia lucrați ne-a furnizat-o (în cazul în care ne-ați oferit permisiunea dvs.).
4.3 Persoane fizice
De asemenea, prelucrăm datele cu caracter personal ale clienților care sunt persoane fizice  pentru următoarele scopuri:
  1. planificarea și livrarea bunurilor și serviciilor către clienți;
  2. gestionarea cardurilor de fidelitate;
  3. gestionarea relațiilor cu clienții;
  4. procesarea comenzilor (personalizate), inclusiv cele efectuate prin intermediul brutăriei online, și informarea clienților, dacă este necesar, cu privire la statusul acestor comenzi;
  5. recrutare și selecție;
  6. facturare și contabilitate;
  7. trimiterea periodică de newslettere și email-uri promoționale despre produsele și serviciile noastre, precum și alte informații interesante, de exemplu, prin direcționarea anunțurilor de publicitate prin intermediul rețelelor de socializare, prin utilizarea adresei pe care dvs. ne-ați furnizat-o (dacă ne-ați dat permisiunea în acest sens);
  8. pentru a răspunde la întrebările adresate de clienții noștri, inclusiv întrebările adresate prin telefon; și
  9. în vederea organizării de promoții, campanii și concursuri.
4.4 Vizitatorii sediului nostru
Prelucrăm datele cu caracter personal ale vizitatorilor noștri pentru următoarele scopuri:
  1. organizarea de vizite de către companie și școli; și
  2. monitorizarea activităților de la sediul nostru, inclusiv monitorizarea respectării politicilor aplicabile, a normelor de sănătate și de siguranță în muncă.
4.5 Vizitatorii site-urile noastre web
De asemenea, prelucrăm datele cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului nostru web pentru următoarele scopuri:
  1. gestionarea și îmbunătățirea site-urilor noastre web (de exemplu, prin diagnosticarea problemelor legate de server, optimizarea traficului de date, integrarea și optimizarea paginilor web);
  2. măsurarea utilizării site-urilor noastre web (de exemplu, prin compilarea de statistici ale traficului de date sau prin colectarea de informații privind comportamentul vizitatorilor și paginile pe care le vizitează);
  3. îmbunătățirea și personalizarea experienței dvs., precum și adaptarea conținutului site-ului web pentru fiecare vizitator (de exemplu, reținerea selecțiilor și preferințelor dvs. împreună cu utilizarea cookie-urilor);
  4. analizarea eficienței campaniilor noastre de e-mail și îmbunătățirea trimiterii de e-mailuri pentru a comunica mai bine cu clienții noștri; și
  5. monitorizarea și prevenirea fraudei și a altor posibile utilizări incorecte ale site-ului nostru web.
5. Temeiul legal pentru colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal
 
Datele cu caracter personal nu pot fi prelucrate în lipsa unui temei legal valabil. Prin urmare, vom prelucra datele dvs. cu caracter personal numai atunci când:
  1. v-ați exprimat consimțământul în mod liber, explicit și specific în ceea ce privește prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice; sau
  2. prelucrarea este necesară pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale față de dvs. sau pentru a face demersuri precontractuale la cererea dumneavoastră; sau
  3. prelucrarea este necesară pentru a ne îndeplini o obligație legală care ne revine în temeiul  unei legi, ordin sau ordonanțe; sau
  4. prelucrarea este necesară pentru a vă proteja interesele vitale sau ale altei persoane; sau
  5. prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea intereselor noastre legitime și nu afectează în mod nejustificat interesele sau drepturile și libertățile dvs. fundamentale. Vă rugăm să rețineți că, atunci când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în baza acestui temei, întotdeauna încercăm să menținem un echilibru între interesul nostru legitim și confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal.
De exemplu, astfel de interese legitime includ: beneficierea de servicii eficiente din punct de vedere al costurilor, oferirea de produse și servicii clienților noștri, prevenirea fraudei și asigurarea securității sistemelor și rețelelor noastre IT, îndeplinirea obiectivelor noastre comerciale și sociale.
În majoritatea cazurilor, datele dvs. cu caracter personal vor fi prelucrate, deoarece acest lucru este necesar în contextul relațiilor noastre contractuale actuale și viitoare. Dacă aveți nevoie de mai multe informații cu privire la baza legală exactă pe care o folosim pentru a prelucra anumite date cu caracter personal, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați, astfel cum este explicat la punctul 7.
Atunci când colectăm date cu caracter personal ale copiilor dvs. în contextul unei vizite organizate de companie la una dintre locațiile noastre, vom solicita întotdeauna consimțământul dvs. explicit în acest sens, fie în mod direct, fie prin intermediul școlii la care se află copiii dvs..
 
6. Cine are acces la datele mele cu caracter personal?
 
6.1 În cadrul LLBG
Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate de către LLBG în sistemele sale IT și vor fi accesibile numai personalului care are nevoie de acces la datele dvs. cu caracter personal în exercitarea sarcinilor lor în cadrul LLBG și numai în scopurile stabilite la punctul 4.
Acest personal este obligat să respecte regulile și procedurile noastre interne privind securitatea, confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal. De asemenea, acesta este obligat să respecte măsurile tehnice și organizatorice pe care le-am implementat pentru a vă asigura protecția datele cu caracter personal. Aceste măsuri de securitate au fost adaptate  ținându-se cont de stadiul actual al tehnologiei, costul de punere în aplicare a acestora, riscurile prezentate de prelucrare și natura datelor cu caracter personal, volumul și riscurile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal.
 
6.2 În afara LLBG
De asemenea, o parte din datele cu caracter personal sunt divulgate anumitor categorii de destinatari din afara LLBG în contextul scopurilor definite mai sus, dar numai dacă aceștia solicită astfel de informații. Aceasta se referă, în special la:
  1. furnizorii noștri de servicii, cum ar fi consultanții, furnizorii de servicii IT, companiile de securitate, companiile de asigurări și instituțiile financiare;
  2. partenerii noștri de afaceri, cum ar fi magazinele și alte supermarketuri care distribuie produsele noastre, precum și consilierii noștri de marketing;
  3. orice organism de reglementare, de executare sau de schimb sau orice instanță, național/(ă) și/sau internațional/(ă), față de care avem obligația de a divulga datele în temeiul legii sau în temeiul reglementărilor aplicabile sau în situația în care ni se solicită acest lucru;
  4. terți consilieri, cum ar fi contabili și avocați, de exemplu în contextul transferului sau preluării în întregime sau în parte a business-ului; și
  5. terțe părți implicate în investigarea eventualelor fraude sau a altor încălcări legale.
În contextul de mai sus, vom rămâne responsabili pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Cu excepția autorităților, acești destinatari pot prelucra datele cu caracter personal doar în baza instrucțiunilor noastre specifice și pentru nici un alt scop, cu excepția cazului în care v-am informat în prealabil și am obținut consimțământul dvs., acolo unde este necesar. De asemenea, le vom impune acestor terțe părți obligații contractuale specifice pentru a garanta protecția datelor dvs. cu caracter personal.
 
6.3 În afara Spațiului Economic European
Destinatarii pot fi uneori localizați într-o țară din afara Spațiului Economic European („SEE"), care este posibil să nu poată oferi un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. Legislația aplicabilă pentru transferul de date cu caracter personal către astfel de țări impune în sarcina noastră obligația de a implementa garanții corespunzătoare pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal (cum ar fi dispozițiile contractuale prin care se impun destinatarilor să protejeze datele dvs. cu caracter personal). Puteți obține informații suplimentare și explicații cu privire la aceasta sau o copie a acestor măsuri prin exercitarea drepturilor care vă revin, astfel cum este menționat la punctul 7.
 
7. Care sunt drepturile mele și cum mi le pot exertcita?
 
Aveți întotdeauna dreptul de a solicita accesul la datele dvs. cu caracter personal prelucrate de LLBG și de a le corecta pe cele inexacte sau incomplete. În unele cazuri, puteți, de asemenea, să vă opuneți prelucrării acestor date, să solicitați restricționarea prelucrării sau să ne cereți să ștergem anumite date. În cele din urmă, aveți, de asemenea, dreptul, în anumite situații, de a solicita transferarea unor date personale către dvs. sau către o terță parte. LLBG va rezolva astfel de cereri sau obiecții, conform cerințelor aplicabile în materie de protecție a datelor, dar vă rugăm să rețineți că aceste drepturi nu sunt absolute și că pot exista excepții prevăzute de legea aplicabilă. Prin urmare, nu putem întotdeauna acționa în acord cu cererile sau obiecțiile dvs.
Când v-ați exprimat consimțământul pentru un anumit tip de prelucrare, îl puteți retrage oricând, însă trebuie să vă informăm că într-un asemenea caz este posibil să nu beneficiați pe deplin de toate serviciile noastre. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza  consimțământului înainte de retragerea acestuia. În plus, puteți oricând să vă opuneți utilizării datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing direct.
Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile de mai sus, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa privacy@llbg.com, atașând și o copie a cărții dvs. de identitate.
LLBG tratează cu seriozitate comentariile dvs. cu privire la modul nostru de prelucrare a datelor cu caracter personal și le va lua în considerare cu promptitudine. Așadar, nu ezitați să ne contactați daca aveți comentarii.
Dacă nu sunteți mulțumit de modul în care vă prelucrăm datele cu caracter personal, aveți dreptul să depuneți o plângere la Autoritatea pentru Protecția Datelor din Belgia (la adresa Rue de la Presse nr. 35, 1000 Bruxelles sau la contact(at)apd-gba.be) sau la autoritatea pentru protecția datelor din Statul Membru al UE în care aveți reședința obișnuită sau locul de muncă sau pe teritoriul căruia a avut loc presupusa încălcare.
 
8. Cât timp sunt păstrate datele mele cu caracter personal?
 
Perioada de păstrare depinde de scopul pentru care sunt prelucrate datele cu caracter personal.
În principiu, LLBG utilizează următoarele criterii pentru păstrarea datelor cu caracter personal: (i) datele cu caracter personal sunt păstrate atât timp cât este necesar pentru atingerea scopului pentru care au fost colectate și (ii) întotdeauna în conformitate cu reglementările legale și cerințele interne stabilite în acest sens.
Mai precis, datele cu caracter personal pe care le păstrăm despre dvs. în baza noastră de date și care nu au legătură cu un anumit contract, sunt eliminate după 120 de luni de la data ultimei dvs. interacțiuni cu noi.
În ceea ce privește datele cu caracter personal în legătură cu un contract pe care dvs. (sau compania în cadrul căreia lucrați) l-ați încheiat cu noi, perioada de păstrare este durata respectivului contract plus perioada până când creanțele din respectivul contract s-au prescris, cu excepția cazului în care legislația aplicabilă impune o perioadă de păstrare mai lungă sau mai scurtă. După expirarea acestei perioade, datele dvs. cu caracter personal vor fi șterse din sistemele noastre.
Imaginile CCTV sunt păstrate pentru o perioadă de timp care nu depășește perioada maximă de retenție prevăzută de legea aplicabilă din jurisdicția unde imaginile au fost înregistrate.
Datele cu caracter personal care sunt colectate și prelucrate în contextul unui litigiu sunt șterse (i) de îndată ce s-a ajuns la o soluționare amiabilă, (ii) de îndată ce a fost pronunțată o hotărâre definitivă care nu mai poate fi atacată sau (iii) atunci când acțiunea s-a prescris.
 
9. Modificarea prezentei politici
 
Această politică privind protecția datelor cu caracter personal poate fi modificată. Această politică a fost modificată ultima dată la data de 1 martie 2019. Modificările sau completările viitoare cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal astfel cum este descrisă în această politică privind protecția datelor cu caracter personal vă vor fi notificate în prealabil prin intermediul site-ului/urilor web (de exemplu, prin intermediul ferestrelor de tip pop-up ), precum și prin intermediul mijloacelor obișnuite de comunicare (de exemplu, prin e-mail, dacă păstrăm adresa dvs. de e-mail). Totuși, asigurați-vă întotdeauna că utilizați cea mai recentă versiune.
 
10. Contactați-ne
 
Pentru întrebări generale puteți să ne contactați oricând trimițându-ne un e-mail la privacy@llbg.com. Pentru întrebări legate de protecția datelor cu caracter personal și/sau pentru a vă exercita drepturile aferente, vă rugăm să transmiteți un e-mail la adresa de e-mail menționată la punctul 7. Suntem încântați să vă ajutăm.